Kırsal alanda yaşayan kadınlar olarak, kendimiz, çocuklarımız ve ailelerimiz için daha iyi bir hayat kurma fikri ile yola çıktık. Kendimizi geliştirmek, refahımızı artırmak, çocuklarımıza daha güzel bir ortam yaratmak hepimizin ortak arzusuydu. Zor kırsal koşullar altında el ele vererek Ravandalı Kadınlar Derneği’mizi, 2 yıllık örgütlenme çalışmalarının ürünü olarak Aralık 2014’te kurduk. Kuruluş aşamasında Hüsnü M. Özyeğin Vakfı’nın desteğini aldık.
Tek başına üstesinden gelemeyeceğimiz zorlukları birlik olarak aşmaya çalıştık. Kilis’in kırsal alanda aktif tek kadın derneği olan Derneğimiz, aynı zamanda GAP illerinin kırsal bölgelerinde kadınların kurduğu ender örgütlerden biri olma özelliği taşıyor.
Derneğimiz, kırsal alanda yaşayan biz kadınların emeklerinin değerlendirilmesi, sosyal yönden güçlendirilmesi ve çevre konularında çalışmalar yürütmektedir. Bu çerçevede pek çok faaliyet yapmaktayız. Zeytinyağı sabunundan, nar ekşisine, el işi ürünlerden pekmeze kadar pek çok ürünü geliri doğrudan üyelerimize kalacak biçimde üretmekte ve pazarlamaktayız.
Ayrıca hem kendimiz hem de çocuklarımız için eğitim ve sosyal faaliyetler düzenlemekteyiz. Köylerimizi güzelleştirmeye yönelik ve çevre ile ilgili etkinlikler de Derneğimiz tarafından hayata geçirilmektedir.
El ele verdik, zorlukları yendik.
El ele vererek bireysel olarak üstesinden gelemeyeceğimiz zorlukları aşmak için yola çıktık ve çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Dernek ile bireysel güçlenmemizi elde ettik ve daha fazla çalışmamız gerektiğini hiç unutmadık. Bilgisayar, kayıt tutma, sosyal medya kullanımı gibi eğitimler alarak çağı yakalamaya çalıştık. Yöresel ürünlerimizi internet üzerinden pazarlamaya başladık. İktisadi işletmemizi kurarak bir adım daha ilerledik.